Roditelji vole da kažu da ne idu na odmor, već da vode djecu na more. U pitanju su sitnice koje učine da se osobe sa djecom na odmoru osjećaju umornijim nego što su bili. Ovo su trikovi kojima možete sebi olakšati putovanje.

Bebi puder je najbolji način za borbu protiv pijeska koji se svuda zavuče. Često završi i u smještaju, daleko od plaže. Koristite dječiji puder da do ovoga ne dolazi. Stavite puder na kožu, zatim ga utrljajte i pijesak se neće lijepiti, a ako do toga slučajno dođe lako će spasti. 

Ponesite produžni kabal. Električni uređaji su važni “članovi porodice”, a nikada ne znate koliko ćete utičnica imati u smještaju. Ukoliko se ispostavi da je samo jedna, postarajte se da ne dođe do svađe ko će prvi napuniti svoj telefon. A ni sami nećete morati da birate da li da napunite telefon, fotoaparat ili aparat protiv komaraca.

Foto: gettyimages/ William Thomas Cain

Vodite računa o pakovanju garderobe. Potrudite se da ne nosite nepotrebne stvari, a one koje ponesete spakujte na što manje prostora. Nikada ne pakujte stvari za svakog člana u zasebne kofere. Mnogo je bolja ideja da u svakoj torbi bude po malo svačijih stvari, jer neretko se događa da se koferi zagube u avionu ili ga neko greškom uzme. 

Koristite pelenu da u njoj sakrijete važne stvari na plaži. Niko ne očekuje da se u izgužvanoj peleni može naći nešto lijepo. Zamotajte u pelenu sve što vam je važno dok ste na plaži, ali je umotajte tako da djeluje kao da je za bacanje, ali vodite računa da je greškom zaista ne bacite. 

Igračke na naduvavanje ponesite od kuće. Zauzimaju veoma malo prostora. Proći ćete mnogo jeftinije ako je kupite u nekom supermarketu. Tako ćete izbjeći vrištanje djeteta kojem ne želite da kupite preskupu igračku na plaži.

Foto: depositphotos/karelnoppe

Ako vežete balon svom djetetu za ruku, uvijek ćete znati gdje je. zaboravite na napade panike kada na momente ne možete da vidite svoje dijete u “moru“ djece na plaži. Naravno da i tada morate biti oprezni, ali svakako će vam biti lakše. 

Zip-lock kesice su neohodne na svakom putovanju. U njima možete nositi mokar kupaći, da ne biste pokvasili ostatak torbe. Možete staviti kremu ili ulje za sunčanje, a da ne brinete hoće li se prosuti. Ili možete njima sačuvati svježinu hrane koju nosite sa sobom. 

Nabavite termo kesu, torbu, navlaku ili nešto slično tome, da vam se ne bi sve grijalo na Suncu i da ne biste morali bespotrebno da idete do smještaja. Tako ćete uvijek imati osvježavajuću vodu ili neko drugo piće ili hranu, piše Daily Mail.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime