Poznati božićni sajam u Strazburu vraća se ove godine na velika vrata, nakon prošlogodišnjeg skromnog izdanja zbog pandemije koronavirusa.

Stroge epidemiološke i sigurnosne mjere uvode se zbog rizika od širenja zaraze i terorističkih napada, rekli su lokalni čelnici tog grada uz granicu s Njemačkom. Brojni božićni sajmovi opet će biti otvoreni u Francuskoj, Njemačkoj i ostalim dijelovima Evrope.

Najpoznatiji njemački u Nirnbergu, Minhenu i u Berlinu otvaraju se u novembru i decembru, iako će neki za ulazak tražiti kovid potvrde.

Prošle godine se održao u skromnom izdanju, na manjem prostoru i bez štandova. Najstariji sajam u Francuskoj, koji se održava 451. put, trajaće od 26. novembra do 26. decembra.

Ranijih godina je privlačio dva miliona gostiju. Stotine policajaca, vojnika i drugih službi sigurnosti štitiće posjetioce u širem središtu grada.

Gosti će morati da nose maske i da drže razmak, a u slučaju povećanog broja zaraženih moraće da pokažu potvrdu o vakcinaciji, preležanom koronavirusu ili negativni test.

Ukoliko se situacija ne smiri, konzumacija hrane i pića biće ograničena, rekli su organizatori.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime