Zamislite da imate skoro 22 godine i da ste obišli cijeli svijet? Za 99% ljudi to je sigurno najveća želja za života, ali za Leksi Alford (Lexie Alford) to je život koji je proživjela.

Ova dama trenutno “drži” titulu najmlađe osobe koja je stigla da obiđe svaku zemlju na svijetu. Leksi koja je porijeklom iz sjeverne Kalifornije, sa trenutnim prebivalištem u sunčanom Los Anđelesu nije mirovala ni tokom pandemije.

Dok je većina Amerikanaca sjedila kod kuće, ova djevojka je obišla Tursku da bi snimila dvonedjeljno putovanje za svoj YouTube kanal. Nakon toga otisnula se i na još jedno dvonedjeljno putovanje kroz Irak i Kurdistan.

Vrlo mlada krenula da putuje

Alford je počela da putuje vrlo rano zahvaljujući majci koja je držala turističku agenciju, te koja ju je redovno opravdavala kod škole radi istraživanja i upoznavanja svijeta. Ovakav način života omogućio je Leksi da do punoljetstva vidi već oko 70 zemalja, ali i da školu završi vanredno sa nepunih 18 godina.

Upravo tada Alford je poželjela da sama krene putem svijeta, te je guglala najmlađu osobu koja je proputovala svaku zemlju, izvesnog Džejmsa Askvita (James Asquith). Uz pomoć njegovih i maminih savjeta Alford je isplanirala kako da svoju ušteđevinu “rastegne” na godinu dana, kupi kameru, nauči osnove o društvenim mrežama i pokrene blog na kom će dokumentovati svoja iskustva sa putovanja.

Polako, ali sa velikim uspjehom Leksi je počela da dobija ponude za posao, odnosno klijente za koje je pisala sadržaj o putovanjima, bilo na blogovima ili na mrežama. Usput je naravno putovala i otkrivala cijeli svijet. Danas na njenom profilu stoji da je vidjela 196 država svijeta!

Indonezija, Venecuela, Pakistan, Egipat i Island

Od zemalja koje je posjetila Leksi ističe Indoneziju zbog fascinantnog podvodnog svijeta. Zatim Venecuelu, zbog njene prirodne ljepote i ljubaznosti ljudi, ali i Pakistan koji je po njoj najgostoljubivije mjesto sa najprijatnijim ljudima koje je srela putujući iz zemlje u zemlju.

U Pakistanu joj se mnogo svidio i nevjerovatan planinski pejzaž. Egipat bi preporučila svima koje zanima istorija, dok je Island najposebnije mjesto koje je vidjela.

Iz današnje perpektive Leksi smatra kako bi svaka osoba na svijetu trebalo da iskusi solo putovanje u nekom trenutku svog života. Zašto? Jer nas uči kako da budemo nezavisni, ali i da više cijenimo vrijeme koje možemo da provedemo sa prijateljima i porodicom.

Po Leksi prvi korak u samostalno putovanje ne mora da bude preko cijelog sveta, dovoljno je da posjetite susjednu zemlju, neku državu koja vam je blizu. Za inspiraciju, svakako pratite Leksi na društvenim mrežama.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime