Koja druga zemlja na svijetu može da se pohvali sa toliko prelijepih plaža i ostrva i da privuče veliki broj turista koji žele da se zabave i odmore kao nikada do sada?

Grčka je zemlja koja ima ogromno prirodno bogatstvo. Pored prelijepe obale, sitnog pjeska i plavog mora, ova zemlja može da se pohvali i prelijepim ostrvima i mjestima za odmor. Samo poželite da negdje pobjegnete i znajte da ako odaberete Grčku, niste pogriješili. 

Krit nudi ogroman broj domaćih proizvoda i može da se pohvali jednim od najzdravijih načina ishrane na svijetu. Svježa riba, pregršt povrća i odlično maslinovo ulje iz domaće proizvodnje idu savršeno uz domaće vino.

Krit
Rodos

Na Rodosu osjetićete mješavinu drevnih civilizacija, a na Halkidikiju će vas bez daha ostaviti šume koje se naslanjaju na prelijepe plaže plavog mora. 


Lokalno stanovništvo i zaposleni u odmaralištima daće sve od sebe da se osjetite posebno i da vas ugoste najbolje što mogu. 

Ali, kako da pored tako bogate ponude odaberete pravo mjesto za vas? Informišite se i pogledajte slike na internetu kojih ima na hiljade. Još uvijek možete da rezervišete smještaj i prijevoz, iako je sezona već odavno počela. 

Ukoliko želite da se odmorite u divljoj prirodi izaberite Krf, jedno od najzelenijih i najšumovitijih ostrva Grčke. Ostrvo je prekriveno maslinovim drvećem prožetim šarenim cvijećem. Na plažama očekujte bogatu ponudu raznih sportskih sadržaja, a uveče ćete moći da isprobavate razne ukuse u lokalnim restoranima. Prije tri sezone turistička agencija Kosmopolit je uvela otok Krf u svoju redovnu ponudu tokom ljetne turističke sezone.

Krf

Zakintos je poznat po dugim plažama i prelijepom pogledom i odličan je za porodični odmor kao i za parove. Nemojte da se iznenadite ako na obali naiđete na gnijezdo morskih kornjača. Ne propustite da odete na vožnju brodom i upoznate se sa prozirno čistom vodom i ljepotom Plavih pećina. 

Bilo da želite da posjetite drevne tvrđave i zamkove ili lokalna sela i odmorite od gradske vreve, uputite se na Kos. Grad Kos je savršena mješavina uticaja ostrvske kulture, sa minaretima, rimskim ruševinama i zamkom izgrađenim za vrijeme vladavine vitezova Svetog Džona. Unutrašnjost je ukrašena cvijećem i divljim biljkama, a sela se nalaze iznad grada i imaju savršeni pogled na plaže.

Zakintos

Kefalonija će nas uvijek podsjećati na roman i film “Mandolina kapetana Korelija” i romantičan miks strmih litica, divljih plaža, vinograda i sela pa nam je sasvim jasno zašto se svi zaljube u ovo mjesto, piše Daily Star. Istražite planine, jezera i pećine, a dan upotpunite večerom u nekoj od taverna. 



Rodos je fascinantan po svojoj mješavini istorije i prirode. Grad je drevni čvor ulica koje su bile poznate po transportu koji je tu obavljan još u vrijeme Vizantijskog carstva. Selo Lindos je poznato po svom Akropolju, a pored brojnih cvjetnih dolina imate na raspolaganju i brojna odmarališta idealna za odmor.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime