Arctic Warrior 2020 je osmodnevno putovanje za avanturiste spremne da u ekstremnim vremenskim uslovima rekreiraju rute koje su britanski specijalci koristili tokom Drugog svjetskog rata.

Ski i hajking tura počinje u Švedskoj, oko 200km sjeverno od polarnog kruga i nastavlja ka Norveškoj, a tokom putovanja, bivši pripadnici britanskih specijalnih jedinica će učesnike podučavati vještinama preživljavanja u surovim polarnim uslovima. Među „najatraktivnijim“ zabavnim aktivnostima su skakanje u ledenu vodu, kopanje rupa u snijegu, kros-kantri skijanje, a u itinerer je uključena i posjeta bazama za obučavanje britanskih specijalaca tokom Drugog svjetskog rata.

Putovanja se organizuju između marta i aprila 2020. godine, a iskustvo uključuje obavezni pripremni program obuke, uz mogućnost dodatnih treninga za zainteresovane.

„Arctic Warrior je avantura za ljude koji vole izazove i jedinstvena iskustva. Kada čuju da će morati da skaču u ledenu vodu na minus 20, svi se prestraše, ali na kraju to urade, zahvaljujući pozitivnosti i podršci koju im pružimo. Radi se o ličnom razvoju, pomjeranju granica, na kontrolisan i bezbijedan način, objasnio je za Lonely Planet Nick Wildman iz kompanije Trident Adventures, koja organizuje ova putovanja.

Naravno, osim napora i izazova, dio putovanja čine relaksacija i druženje. U prijatnija iskustva spada sauna pod zvjezdama, uz mogućnost posmatranja polarne svjetlosti. Cijena po osobi iznosi oko 1.500 funti.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime