Svake godine veliki broj posjetilaca dolazi da uživa na holandskim poljima lala, kako bi iskusio mali dio ovog raja, slikajući priličnu količinu fotografija koje će potom dijeliti na društvenim mrežama. Ali, ove godine, farme lala su zatvorile vrata za posjetioce zbog korona virusa.

To nije sprečilo lokalne poljoprivrednike da podijele posebnu poruku i ohrabre one koji ne mogu uživo da uživaju u cvjetanju lala.

Holandski farmeri su se udružili kako bi stvorili posebnu scenu za sve ljude koji su planirali da posjete polja lala.

„Cijelu sedmicu smo proveli sa porodicama na cvijetnom polju, ne bi li stvorili nešto posebno za vas. Nadamo se da će vam ovo malo uljepšati dan i nadamo se da ćemo se vidjeti sljedeće godine“, napisali su na jednom od facebook profila.

Jasno kao dan, poruka napisana cvijećem glasi: Vidimo se slijedeće godine!

Ali, ovo nije jedina farma lala koja je poslala specijalnu poruku.

Prema MSN-u, dva uzgajivača lala u Nordostpolder-u, Joris Schouten i Frank Timmerman, imenovali su novu vrstu lala „Ostanite jaki“, u čast svih zdravstvenih radnika koji trenutno spašavaju živote širom svijeta.

Uzgajivač je čak napisao i posebnu poruku na poljima #staystrong.

ABC News@ABC

A tulip grower in the Netherlands has named a new variant of tulip—a mix of red and yellow tulips—”stay strong” as a tribute to health care workers and transformed a field of 3 to 4.5 million of the flowers to display the phrase. https://abcn.ws/3aJaMTO 1.71410:05 – 29. апр 2020.Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима358 људи прича(ју) о овоме

Prema posljednjim informacijama, u Holandiji je do sada zabilježeno 39.316 slučajeva Covid-19, od čega je 4.795 smrtnih slučajeva.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime