Prije pandemije Covid-19, putovanje avionom je bilo nešto krajnje normalno i učestalo. Jednostavan i brz način da iz jednog mjesta dođete u drugo. Ali uslijed globalnih ograničenja, putnici maštaju ne samo o dalekim destinacijama, već i o samom letačkom iskustvu – od uzbuđenja pri polijetanju do nenadmašnog pogleda na Zemlju sa prozora kabine. Otud i „letovi za nigdje“ – avionska putovanja koja se odvijaju isključivo u svrhu putovanja, a ne odredišta.

Najbrže prodat let u istoriji ove australijske avio-kompanije

Da će ovi letovi postati trend unutar avio ponuda, dokazao je Qantas. Naime, ova australijska avio-kompanija je pustila u prodaju „let za nigdje“, koji je zapravo let za razgledanje Sidneja i njegove okoline. U roku od 10 minuta, kako prenose mediji karte su rasprodate, što predstavlja najbrže rasprodat let u istoriji ove kompanije. Ovi letovi su definitivno spas za sve Australijance željne putovanja, s obzirom da je kod njih i dalje na snazi zabrana letenja van granica zemlje.

„Ljudima očigledno nedostaju putovanja i iskustvo letenja. Ako postoji potražnja, sigurno ćemo razmotriti još ovih živopisnih letova dok svi čekamo da se otvore granice“, izjavio je izvršni direktor Qantas-a, Alan Džojs.

Sedmosatni „let za nigdje“ polijeće i slijeće u Sidnej

Tokom ovog sedmosatnog leta putnici će imati priliku da vide prelijepe krajolike Zlatne obale, Novog Južnog Velsa, te čuvenu plažu Bondi beach. Odozgo, zaljubljenici u letenje trebalo bi da mogu da uoče čuvene australijske atrakcije, uključujući sidnejsku luku i Veliki koraljni greben. Mlaznjak će lagano preletjeti određene odredišta, posebno plažu Bondi. Obećava se i posebna zabava na letu, te i celebrity gosti iznenađenja. Putovanje će se odvijati avionom Qantas Boeing 787 Dreamliner, obično rezervisanim za interkontinentalna putovanja preko kontinenata. Trenutno postoji veoma mali broj letova koji saobraćaju do i iz Australije zbog ograničenja putovanja.

Dreamliner je poznat po velikim prozorima, što ga čini idealnim za razgledanje sa 30.000 stopa. Let KF787, koji će 10. oktobra da poleti sa sidnejskog aerodroma i vrati se u australijsku metropolu sedam sati kasnije, imao je 134 karte u prodaji. Zavisno od klase koštao je od 787 do 3.787 američkih dolara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime