Da li možete sebe da zamislite na letu koji traje 18 sati? Toliko je trajao najduži putnički let na svijetu prije pandemije, na koji se gledalo kao na izdržljivost onih koji su se usudili da ga rezervišu. Ali let Singapur Airlines-a iz Njujorka, koji je prešao nevjerovatnih 9.534 milja, bio je rana žrtva pandemije Covid-19. Tog 23. marta pandemija nije samo obustavila taj let, već i većinu aktivnih letova širom svijeta.

Promjena aerodroma produžila najduži let

Sada je, međutim, spreman za ponovno polijetanje. Letovi bi kako je najavljeno ispred singapurske avio-kompanije trebali da počnu ponovo 9. novembra između Singapura i Njujorka. Postoji samo jedna razlika! Američki aerodrom će se prebaciti sa Newark-a (NJ), na JFK. To znači da će udaljenost sada biti još veća, zapravo 9.536 milja!

Prebacivanje na drugi njujorški aerodrom, omogućiće kompaniji lakši prijevoz cargo tereta koji prati ovaj let, stoji takođe u saopštenju kompanije. Iako je broj putnika u padu, avio-kompanija „predviđa značajnu potražnju za letom“, uključujući „farmaceutske, elektronske i tehnološke kompanije“.

Neizvjesno je koliko će redovnih putnika biti na ovom letu. Posjetiocima trenutno nije dozvoljen ulazak u Singapur, osim stalnih stanovnika, onih koji imaju boravišne vize ili putnika iz zemalja koje su kvalifikovane za „Air Travel Pass“ (Australija, Bruneji, Novi Zeland i Vijetnam). Neke provincije Kine, Malezije, Japana i Južne Koreje mogu da putuju na posao, ako ih sponzoriše singapurska kompanija.

Let će leteti tri puta sedmično, koristeći Airbus A350-900 sa 187 ekonomskih sjedišta, plus 24 premium ekonomske i 42 poslovne klase.

IATA apeluje vlade

Spori oporavak

Singapore Airlines nastavio je direktne letove od aerodroma Changi do Los Anđelesa tokom čitave pandemije. Avio-kompanija je obećala da će „nastaviti da analizira svoje letove ka Sjedinjenim Državama“ ne bi li procjenila rastuću potražnju za avionskim putovanjima usred tekućeg oporavka od pandemije Covid-19.

Letovi od Singapura do JFK trajaće 18 sati i 5 minuta, dok će JFK do Singapura trajati 18 sati i 40 minuta zbog vjetra. Posada će nositi zaštitne naočale, rukavice i maske, a putnici će morati da nose maske, osim u slučaju kada jedu i piju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime