Ako tokom svojih putovanja volite da istražujete i lokalnu gastronomiju, sajt Taste Atlas vam predstavlja gastro mapu svijeta, na kojoj na pregledan način možete vidjeti najbolja jela lokalnih kuhinja, kao i prijedloge u vezi sa restoranima u kojima ih možete isprobati.

Najbolja mjesta u Gruziji za degustaciju hačapurija, kafei u kojima možete probati malezijsku bijelu kafu iz Ipoha (poznatu po tome što se prije obrade zrna kafe prže u margarinu), ili restorani u kojima se mogu probati likeri i deserti od italijanskog Rocca Imperiale limuna, sve ove informacije dobićete na sajtu Atlasa hrane. Kao izvore koristi sopstvena istraživanja, ali i druge relevantne ocjene. Mapu možete pretraživati prema određenom pojmu – regiji ili jelu, ali veoma je zanimljivo i samo pretraživanje svjetskih regija, nasumično zumiranje kako biste saznali više o karakterističnim jelima, sastojcima, vinima i čajevima. Klikom na konkretno jelo možete saznati više o njemu i njegovom porijeklu, a u slučaju da postoji više verzija jela, Taste Atlas vam omogućava da suzite pretragu, pa tako na sajtu postoji 53 unosa za pojam pica.

Inače, istraživanja pokazuju da je gastronomija veoma važan faktor pri izboru destinacije, ali i obavezni dio turističkog iskustva, pa je sve veći izbor gastro tura, kratkih kulinarskih kurseva, vinskih ruta i sličnih sadržaja, koji za cilj imaju da na zabavan način turiste upoznaju sa lokalnim tradicijama.

Najbolja mesta u Gruziji za degustaciju hačapurija, kafei u kojima možete probati malezijsku belu kafu iz Ipoha (poznatu po tome što se pre obrade zrna kafe prže u margarinu), ili restorani u kojima se mogu probati likeri i deserti od italijanskog Rocca Imperiale limuna, sve ove informacije dobićete na sajtu Atlasa hrane. Kao izvore koristi sopstvena istraživanja, ali i druge relevantne ocene. Mapu možete pretraživati prema određenom pojmu – regiji ili jelu, ali veoma je zanimljivo i samo pretraživanje svetskih regija, nasumično zumiranje kako biste saznali više o karakterističnim jelima, sastojcima, vinima i čajevima. Klikom na konkretno jelo možete saznati više o njemu i njegovom poreklu, a u slučaju da postoji više verzija jela, Taste Atlas vam omogućava da suzite pretragu, pa tako na sajtu postoji 53 unosa za pojam pica.

Inače, istraživanja pokazuju da je gastronomija veoma važan faktor pri izboru destinacije, ali i obavezni deo turističkog iskustva, pa je sve veći izbor gastro tura, kratkih kulinarskih kurseva, vinskih ruta i sličnih sadržaja, koji za cilj imaju da na zabavan način turiste upoznaju sa lokalnim tradicijama.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime