Ukoliko ste se ozbiljno odlučili da slijedeće godine častite sebe jednom italijanskom avanturom, a tragate za izolovanim, autentičnim hotelom, ovaj tekst definitivno jeste za vas!

Slijedeći hoteli ne samo da se nalaze u izolovanom, ruralnom okruženju već nude i rustični šik te vrhunsku uslugu, jedan „paket“ zbog kog ćete poželjeti da svako naredno ljeto provodite baš ovdje.

1. Sextantio Santo Stefano di Sessanio, Abruco

Ovo je jedan od vrlo izolovanih i udaljenih italijanskih „raštrkanih hotela“ (koncept koji se vrti oko soba za goste koje se nalaze širom grada) – i jedan od najljepših. Zauzima mali potez u Abruco-u, a sobe su inače unutar starih vikendica i to mahom kamenih, pa vam se čini da spavate u pećini.

Ovakav koncept postoji još i u mističnoj Materi gdje se sobe takođe nalaze unutar starih, kamenih kuća sa pogledom na jedan od najzanimljivijih gradova Italije. O hotelu više pogledajte na zvaničnom sajtu.

2. Su Gologone, Sardinija

Ovaj planinski hotel nudi uživanje u kulturi eklektične Sardinije, od mesa koje tinja na žaru do dekorativnog tekstila i poljoprivredne opreme koji vise na zidu. Bijele sobe sadrže šarene detalje, dok vas na terasi i spoljnom zajedničkom boravku čekaju ležaljke.

Cijeli koncept izgleda krajnje morski iako se ne nalazi na obali, dok vesele i vedre boje doprinose tom jednom ljetnjom osjećaju da ste u nekom rajskom rizortu. Boho momenat,niz usluga i prelijepo okruženje biće ti zbog kojih ćete htjeti opet da dođete baš ovdje! Detaljnije informacije pogledajte na sajtu hotela sugologne.it

3. Vila Paola, Kalabrija

Smještena u blizini prilično primorskog mjesta Tropea, ova vila prvobitno je bila samostan. Pogledi su ovdje glavni mamac, pa će vas tako u sobi probuditi sunce koje će zablistati na Mediteranu. Čak i da cijeli odmor provedete na nekoj od njenih terasa, vjerujemo da ćete se odmoriti i restartovati. O vili sve možete da pročitate na zvaničnom sajtu hotela.

4. Castello di Ugento, Apulija

Na krajnjem zapadnom vrhu italijanske pete nalazi se ovaj kameni zamak iz 17. vijeka, čijih je devet soba i apartmana dekorisano sa vrhunskim dizajnerskim komadima, i to isključivo lokalne proizvodnje.

Hotel obuhvata i odličan restoran i školu za kuhare, a minimalni boravak podrazumijeva dva noćenja. Sve informacije pogledajte na sajtu www.castellodiugento.com.

5. Forestis, Južni Tirol

Sa ovog hotelskog raja pruža se pogled na Dolomite, pa u bilo kom apartmanu da ste smješteni čeka vas pogled prema vrhovima ovog planinskog masiva koji se nalazi na sjeveru zemlje. Opcije za slobodno vrijeme uključuju jogu i skijanje, ali željet ćete sigurno da ostavite slobodno vrijeme za spa tretmane bora, smrče i ariša. Sve informacije pogledajte na zvaničnom sajtu hotela.

6. Eremito, Umbrija

U šumi sjeverno od Orvijeta leži ova novogradnja „pustinjak“, gdje se večera u tišini. Sve sobe imaju monašku estetiku, a okolina ne nudi ništa sem da upijete samoću. Eremito je dizajniran u skladu sa fokusom na solo putnike, pa budite spremni za jednu izolaciju i (tiho) druženje. Sve informacije o smještaju, cijenama i uslugama možete pročitati na zvaničnom sajtu hotela.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime